Najbolja skijašica iz BiH osvaja nove bodove: Sjajna trka Elvedine Muzaferije u Norveškoj

02.03.2024. | 16:47

Elvedina Muzaferija, najbolja skijašica iz Bosne i Hercegovine, ostvarila je značajan uspjeh osvojivši nove bodove u Svjetskom kupu.

Nastupila je u veleslalomu (Super G) u Kvitfjellu, Norveška, gdje je zauzela deveto mjesto s vremenom 1:34.61.

Muzaferijin uspjeh dolazi u ključnom trenutku u njenom nastojanju da se plasira među 25 najboljih superveleslalomašica svijeta, što bi joj osiguralo učešće u finalu sezone.

U trenutku kada je Muzaferija završila svoj nastup prvo mjesto držala je Lar Gut-Behrami (1:33.52), druga je bila Cornelia Huetter (Austrija) sa 12 stotinki zaostatka, a stotinku slabije vrijeme od nje imala je Mirjam Puchner (Austrija). Nova trka superveleslaloma biće vožena i sutra na istom mjestu, takođe od 11 sati uz prenos na Eurosportu.

Muzaferija je rekla da je veoma sretna poslije još jednog velikog individualnog uspjeha.

“Nažalost utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro da imam priliku da se kvalifikujem za finale u Super G-iju. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-ija. Imamo još sutra utrku i nadam se da ću imati još bolji plasman i da ću sigurno ići u Saalbach”, dodala je Muzeferija.

Govoreći o stazi u Kvitfjellu, Muzeferija je istakla kako je ne poznaje tako dobro, kako inače poznaje staze u Svjetskom kupu.

“Nije bilo tako lako, bila sam na ovoj stazi prošle godine i nažalost bila sam jako spora. Moje samopouzdanje je trenutno na visokom nivou i bez obzira na kojoj sam stazi, mogu skijati jako brzo i dobro”, dodala je Muzaferija.