Ronaldo je samo jednom igraču u lice rekao da je bolji: “Zbog njega se ljudi zaljubljuju u fudbal”

02.03.2024. | 16:52

Kad nekom Ronaldo Nazario kaže da je bolji od njega onda je jasno da se radi o vanserijskom fudbalu. Istina je da su mnogi i zavoljeli fudbal zbog njega baš kao što je to rekao i sam Brazilac.

Ronaldo je svojevremeno bio najbolji fudbaler svijeta i ko zna gdje bi mu bio kraj da nije bilo brojnih povreda koljena. Vrhunac je doživio 2002. godine poslije čega je počeo njegov pad. Kada je Ronaldo počeo da pada, jedan drugi njegov sunarodnjak je krenuo prema svjetskom vrhu i pokorio ga u narednim godinama. Riječ je o Ronaldinhu Gauchu.

Zbog stalnog osmijeha na licu, nevjerovatne tehnike i unikatnog talenta Ronaldinho je postao uzor mnogim mališanima i čovjek koji je definitivno obilježio jednu eru.

 

Poznata je anegdota kada je novinar uhvatio Ronalda i Ronaldinha i postavio im pitanje ko je bolji od njih dvojice. Napadač je kao iz topa rekao da je to ofanzivni veznjak.

“Ronaldinho je bio bolji od mene. Izluđivao je protivnike i činio je da se zbog njega zaljubljuju u fudbal”, rekao je Ronaldo. Uslijedio je Ronaldinhov odgovor kada je bivši fudbaler Barcelona pokazao nevjerovatno poštovanje prema svom bivšem reprezentativnom kolegi.

“Ne, Ronaldo je bio bolji od mene. Igrao je s jednim koljenom i niko nije mogao da ga zaustavi”, glasio je odgovor legendarne “desetke.”

Ronaldo i Ronaldinho su oduševili fudbalski svijet 2002. godine kada su sa Rivaldom donijeli Brazilu i dalje posljednju titulu prvaka svijeta.

Obojica su tokom igračkih dana uspjeli osvojiti Zlatnu loptu te se i dalje priča o njihovim čarolijama na terenima bez obzira što su odavno u penziji.

Kao i svaki Brazilci voljeli su brz i razuzdan život prepun ludih zabava, često su znali biti neukrotivi za klupske gazde i ko zna dokle bi pomjerali granice da su bili veći profesionalci, piše sportsport.ba.