Australijanac na “posljednjem koraku” eliminisao Britanca: De Minor protiv Ruda brani trofej

02.03.2024. | 16:26

Aleks de Minor se plasirao u finale turnira u Akapulku gdje će protiv Kaspera Ruda braniti trofej osvojen prošle sezone.

Australijanac je na posljednjem koraku prije finala eliminisao Džeka Drapera, Britanca koji je u trećem setu predao susret pri vođstvu 9. reketa svijeta 4:0 u gemovima.

Uspjeo je branilac trofeja da osvoji prvi set prilično rutinski jer je iskoristio prvu brejk loptu pri rezultatu 2:2, a prvi set je ovjerio novim brejkom u devetom gemu.

Uprkos ekspresno izgubljenom setu, Draper je odlično počeo naredno poglavlje, naplatio brejk lopte i vrlo brzo stigao do vođstva 5:1 koje je potom, na svoj servis pretočio u izjednačenje.

Treći set protekao je u znaku bolje rangiranog tenisera koji je vezao četiri gema, poslije kojih je Britanac predao meč i stavio tačku na sat i 48 minuta igre.

U drugom polufinalu viđena je još uzbudljivija borba u režiji Kasper Ruda i Holgara Runea. Danac i Norvežanin su priredili meksičkoj publici maratonski susret uz niz preokreta, a poslije dva sata i 20 minuta u narednu fazu je prošao Rud (3:6, 6:3, 6:4).

Prvi set je obilježio niz brejkova, a u seriji gemova osvojenih na servis rivala bolje se snašao Danac. Stečeno vođstvo Rud je ispustio već na sljedećem koraku. Jedan brejk bio je dovoljan da Norvežanin osvoji set i očuva neizvjesnost. Djelovalo je da je momentum na strani 11. tenisera svijeta, međutim Rune je prvi stigao do brejka i nametnuo pritisak protivniku koji je potom režirao novo buđenje i uz tri brejka stigao do seta vrijednog pobjede.

De Minor susret dočekuje uz epitet branioca krune, a u prilog mu idu i pređašnji susreti jer se sa Rudom susretao tri puta i svaki put stizao do pobjede.