Predsjednik FIFA o novitetima u svjetskom fudbalu: “Crveni karton za plavi karton”

02.03.2024. | 15:11

Digla se uzbuna kada je nedavno najavljeno kako FIFA razmatra uvođenje plavog kartona, kao vremensku kaznu tokom utakmice, ali od toga neće biti ništa. Takoreći, plavi karton je dobio crveni karton prije nego što je i izašao na teren.

Protivnik ove ideje je Đani Infantino, predsjednik FIFA, koji je demantovao uoči današnje skupštine ovog tijela da će se uvesti takav novitet, a uz obrazloženje da je on zagovornik očuvanja tradicije igre.

– Ne, neće biti plavog kartona na bilo kojem nivou. Nema šanse – poručio je Infantino.

A, onda manirom novinara, predsjednik FIFA je poručio:

„Hoćete li da vam dam naslov? Evo: Crveni karton za plavi karton! Mi smo u FIFA uvijek raspoloženi da saslušamo prijedloge, nove ideje i svaka zaslužuje da se prema njoj odnosimo s poštovanjem. Ali, u isto vrijeme, moramo da vodimo računa o zaštiti igre, njene suštine i tradicije. Zato – nema plavog kartona“, objasnio je Infantino.

Ipak, plavi karton će zaživjeti kao test u utakmicama mlađih kategorija, iako su je FIFA odbacila njegovo uvođenje. Taj novi karton je trebalo da znači desetominutnu pauzu van terena za igrača kojem je pokazan, piše Mocart sport.