Menadžer objasnio: Poznata teniserka mogla je da ima 20 miliona više u džepu, evo zašto nije VIDEO

02.03.2024. | 11:23

Maks Ajzenbad, menadžer Marije Šarapove objasnio da je Marija Šarapova mogla da ima 20 miliona dolara više u džepu.

 

O tome kako čuvena teniserka nije uspjela da zaradi više novca, oglasio se njen menadžer Maks Ajzenbad rekavši sljedeće, a prenosi Sportal.

– Marija je mogla da ima bar još 20 miliona dolara godišnje, ali je strategija bila da i zarađuje i pobjeđuje. Tu strategiju smo naučili od Tajgera Vudsa koji je samo tri nedjelje godišnje posvećivao sponzorskim obavezama. Ključ je uvijek bio da se maksimalizuje zarada ali da se osvajaju titule.

Šarapova je čak i manje vremena posvećivala sponzorskim obavezama. To je definitivno imalo negativan uticaj na njen bilans na računu.

– Ograničili smo njena snimanja za reklame na samo 16 dana godišnje. Izračunali smo da toliko vremena može da posveti sponzorima a da njeni treninzi ne trpe. Da smo samo pet dana dodali, zarađivala bi bar još 20 miliona dolara godišnje.

Nakon završetka Marijine karijere, Maks je ponovo ušao u posao sa mladom teniserkom, ovoga puta sa Emom Radukanu, koja je 2021. osvojila Ju-Es Open. Ipak od tada nije imala zapaženijih uspjeha, ali njen menadžer ne gubi nadu:

“Siguran sam da će Ema ponovo osvojiti gren slem. Jednostavno, treba joj vreme da se privikne na sve što se dešava oko nje. Osvojila je Ju-Es open sa 18 godina, a kada je otišla na sljedeći turnir nije znala gdje je svlačionica ni tereni za treninge. Sve se u njenoj karijeri prebrzo dogodilo.

Radukanu je tek počela, ali već godišnje zarađuje oko 15 miliona dolara od sponzora, a od rezultata je do sad zaradila nešto ispod 4 miliona dolara. To samo govori o važnosti odgovornog odnosa profesionalnih sportista prema svojim sponzorima.