Rješavamo problem: Ovako vam nikad neće zafaliti mjesta u koferu

10.07.2024. | 10:49

Odlazak na put, naročito sa djecom zna da bude veoma stresan. Pakovanje odjeće oduzima dosta vremena, a mnogi i pretjeruju sa nošenjem “pola ormara” za desetak dana koliko će biti van kuće.

Ako i vi često imate manjak mjesta u koferu, ali i gepeku kada se spremate za odlazak na more ili planinu ovaj trik će da vam pomogne da racionalnije iskoristite prostor koji imate.

Prvo što treba da uradite prije pakovanje jeste da odjeću ispeglate tako da možete što efikasnije da je složite. Zatim uzmite po jednu majicu, jedan šorts ili suknju, pantalone, jedan par donjeg veša i čarape (ako vam ljeti uopšte i trebaju).

Na podlogu stavite majicu presavijenu na pola, zatim preko nje šorts ili suknju takođe presavijenu na pola, preko njih gaće, čarape. Onda urolajte u rolnu, da bude što uža. Gledajte da savijete odjeću tako da se ne izgužva mnogo. Ređajte kombinacaje koliko vam treba, jednu uz drugu.

U jednu malu torbu može da stane bez problema bar 7 kombinacija, a u kofer može da se ovako spakuje četvoročlana porodica.

Dodatni savjet: kupaće kostime i peškire, kao i kreme za sunčanje uvijek stavite na vrh torbe, jer čim dođete s puta možete da ih izvučete bez obrzira da li možete odmah da uđete u smještaj, hotel ili ne. Tako ćete odmah moći da idete da uživate na plaži i iskoristite svaki trenutak vremena koji ste na moru ili planini.