Čest problem: Sedam načina kako sakriti novac na plaži

10.07.2024. | 10:45

Odlazak na godišnji odmor je jedna od najboljih stvari koja tokom godine može da vam se desi. Neki ljudi više vole planinu tokom vrelih ljetnjih dana, ali većina te trenutke koristi kako bi otputovala na more i uživala u vodi, suncu, relaksaciji.

Iako predstavlja najsrećniji događaj, odlazak na more nosi sa sobom i dozu stresa, naročito ako putujete sa djecom. Od brige da djeca ne izgore, do toga šta sve treba ponijeti na plažu mnoge ljude često muči pitanje, gdje bezbijedno sakriti novac dok ste u vodi, a da ne mora uvijek jedno da ostane i čuva stvari.

Ono što je najvažnije jeste da se zaštite dragocjenosti i novac. Najbolji savjet je da ne nosite mnogo novca na plažu, već samo onoliko koliko je potrebno za tih nekoliko sati koliko ćete biti van smještaja. Ipak, i ta količina novca koju ponesete ne treba da se shvati olako, a mi vam donosimo nekoliko veoma korisnih savjeta za skrivanje novca na plaži.

Uobičajene metode

1. Sprijateljite se sa ljudima koji sjede u vašoj blizini – zamolite ih da “bace pogled” na vaše stvari dok ste vi u vodi.

2. Stavite svoje stvari u plastičnu kesu sa patent zatvaračem i zakopajte torbu u pijesak, ispod peškira. Takođe je dobra ideja da zakačite kanap između torbe i peškira kako ne biste zaboravili da je tamo dole.

 

3. Nabavite sef na plaži. Nije potrebno mnogo truda da se pronađu sefovi na plaži za prodaju. Zaključavaju se pravo na vašu stolicu, hladnjak ili druge teške, teško pokretne predmete.

4. Koristite vodootpornu posudu. Ima ih mnogo i na prodaju. Ideja je da nosite svoje stvari u vodu. Ipak, pazite da ne procuri jer onda ćete imati opet problem.

Načini koji su manje poznati

5. Ako nosite knjigu na plažu dobra ideja je da novac stavite upravo u nju. Ako imate vremena napravite duple korice i u korice zalijepite papir tako da napravite džepić. Veoma je mala vjerovatnoća da će se neko sjetiti da tu traži vaš novac.

6. Dječija pelena. Novac zamotajte u kesicu, a potom uzmite malo papira i stavite ga u pelenu. Sve to zajedno umotajte tak da izgleda kao da je iskorišćena pelena. Rijetko ko će da uzme s plaže iskorišćenu bebeću pelenu.

7. Teniska loptica. Još jedna sjajna ideja je da novac sakrijete u tenisku lopticu, a u obzir može da dođe i fudbalska. Potrebno je da je presijčete na jednom dijelu a onda unutra umetnete novac i druge vrijedne predmete. Zalijepite je trakom i stavite tako da se ne vidi da je sječena. Idealno je ispod ležaljke ili ispod peškira.