Fleke od dezodoransa na odjeći? Ovo su četiri načina kako ih brzo ukloniti

10.07.2024. | 13:36

Da biste skinuli žute ili bijele mrlje koje na odjeći ostaju od dezodoransa, primjenite ovaj trik.

Dezodoransi često ostavljaju žute ili bele tragove na odjeć́i koje nije lako oprati jednostavnim pranjem u mašini. Prije toga, tretirajte fleke na ovaj način i nestaće zauvijek sa vaših majica i košulja.

Upotrebite so

So pomaže kod skidanja starih fleka od dezodoransa i znoja , a može se koristiti i za bijelu i za obojenu odjeću. Pokvasite fleke, stavite so direktno na njih, malo utrljajte i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan opet pokvasite, dodajte još malo soli, istrljajte fleke i operite odjeću u mašini.

Soda bikarbona i sirće

Da biste uklonili mrlje od dezodoransa sa obojene odjeće, pomješajte tri kašičice sode bikarbone i dve kašičice belog sirćeta. Nanesite mešavinu na fleke na suvoj odeći. Ostavite da stoji desetak minuta, pa odjeću operite u mašini za veš.

Fleka na tamnoj odjeći

Na odjeći tamne boje fleke od dezodoransa su još vidljivije. Nježno ih istrljajte čistom krpom koju ste natopili alkoholnim sirćetom. Ostavite da stoji najviše pet minuta, pa isperite vodom, a potom odjeću operite kao obično, prenosi Alo.

Čišćenje alkoholom

Za fleke koje su nastale od dezodoransa na košuljama, upotrebite alkohol 70%. Jednostavno natapkajte fleke s malo alkohola, a zatim ih dobro isperite vodom da biste ih uklonili.