Saudijci spremni da kupe Kostića: Vlahović ostaje bez Srbina u Juventusu

29.02.2024. | 13:54

Vrijeme Filipa Kostića u Juventusu ističe,  a Saudijci spremni da kupe Srbina tokom ljeta.

Nažalost, samo na mahove Filip Kostić uspijeva da pokaže u Seriji A zbog čega važi za jednog od najboljih bočnih igrača u Evropi u ovom momentu. Prije godinu i po dana srpski reprezentativac stigao je u Juventus, prošao kroz krizni period, a povremenu dobre igre ove sezone, vjerovatno, neće biti dovoljne za nastavak saradnje sa “starom damom”.

Već neko vrijeme se šuška da je Kostić prekobrojan na “Alijanc stadionu”, nije standardan kod trenera Maksa Alegrija i izvjesno je da će naredni mjeseci biti posljednji za njega u Torinu. Ipak, ako je za utjehu – nema razloga za brigu budući da bogati klubovi iz Saudijske Arabije čekaju rasplet situacije u Juventusu.

Kako prenose torinski mediji, Al Hilal već neko vrijeme pregovara sa zastupnicima Filipa Kostića. Saudijski velikan opipava puls reprezentativcu Srbije, na stadionu “Kralj Fahd” nemaju problem ni da plate obeštećenje za lijevog beka Juventusa.

Navodno, ključan posao u pregovorima trebali bi da obave Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović. Tandem srpskih reprezentativaca put Saudijske Arabije otišao je prošlog ljeta i jedni su od rijetkih koji su “pogodili”. Al Hilal je lider ProLige, a Mitar i SMS nastavili su sa sjajnim partijama i na Bliskom istoku.

Upravo oni su predložili čelnicima Al Hilala da razmotre eventualno dovođenje Kostića. Bogatim Arapima svidjela se ideja, a čitav posao mogao bi da bude vrlo brzo realizovan. Sve to moglo bi da utiče i na reprezentaciju Srbije budući da bi Kostić na Evropsko prvenstvo išao bez stresa i pitanja o svojoj budućnosti.

Filip Kostić ove sezone odigrao je 23 utakmice za Juventus u svim takmičenjima i uspio da upiše četiri asistencije. Prema “Transfermarktu” tržišna vrijednost iznosi 12.000.000 evra, za klubove iz Saudijske Arabije – sitnica. Sve su prilike da će srpska kolonija u Al Hilalu naredne sezone dobiti još jednog člana, prenosi Informer.