Skandal u Crnoj Gori: Pogledajte gol zbog kojeg je neugodno i komentatoru

29.02.2024. | 13:11

Dečić, lider crnogorskog prvenstva, pobijedio je kod posljednjeplasirane Mladosti Donje Gorice 3:0. Viralan je prvi gol gostiju. Tačnije, reakcija stopera domaćih prilikom udarca na gol suparnika.

Gosti su poveli pred kraj nadoknade prvog poluvremena golom Bojana Matića s desetak metara udaljenosti. On je zabio zahvaljujući tome što mu se Zvonko Ceklić, igrač domaćih, maknuo s puta. On je sklonio nogu da ne ometa suparnika na šutu te usput i skočio kako bi se dodatno osigurao da mu ne blokira udarac.

Ovakvo njegovo ponašanje izazvalo je podsmijeh crnogorskih ljubitelja fudbala, a indikativna je i reakcija komentatora RTV Crne Gore: “Jao… Poskočio je Ceklić, lopta je prošla ispod njega i završila u golu. Strijelac Matić. Evo, pogledajte kako je Ceklić sklonio noge. O čemu se ovdje radi? Zašto? Evo, pogledajte. Nevjerovatno… I očekivano.”

Zanimljivo je da je trener domaćih na poluvremenu zamijenio Ceklića, inače igrača Budućnosti iz Podgorice na pozajmici u Mladosti. Nakon što je Dečić ovako poveo, utakmicu je riješio golovima u 85. i 87. minuti. Na pobjedu Dečića koeficijent je bio 1,25, a na Mladost 9.