Da li je počelo sprovođenje velikog plana? Prvo De Brujne i Modrić, sad odjednom i Džeko

29.02.2024. | 13:05

Fudbalska pijaca ne miruje. Tek što je završen zimski prelazni rok počele su špekulacije za ljeto. Posljednjih dana intenzivirana je priča o novom velikom planu koji bi u narednim mjesecim trebao krenuti u realizaciju.

Saudijci su iznenađujuće štedili tokom zime. Ivan Rakitić je najveća zvijezda koja je stigla na arapsko poluostrvo. Ali sve se može protumačiti kao zatišje pred buru.

Posljednjih dana se ponovo “zatalasala” priča o novoj narednoj “invaziji” evropskih zvijezda u prvenstvo Saudijske Arabije. U sve bi mogli biti uključene i dvije balkanske zvijezde, Edin Džeko i Luka Modrić, prenosi Sportsport.

Hrvat je već neko vrijeme na radaru Saudijca, ta priča se provlači mjesecima, dok eventualni transfer Džeke stiže pravo niotkuda i kao pravo iznenađenje.

Naime, pojedini portali s Ostrva su plasirali priču kako nekoliko saudijskih klubova prati Džeku i da Fenerbahce već traži zamjenu na duže staze za iskusnog golgetera.

Navodno bi to mogao biti Edi Nketia koji ove sezone igra sasvim korektno u dresu Arsenala sa pet golova i četiri asistencija na 24 meča Premiershipa.

Saudijci su još ranije pokušavali dovesti Džeku, ali se popularni Dijamant odlučio za Istanbul. Hoće li drugi pokušaj biti uspješan ostaje da se vidi.

Raniji plan sa Modrićem i De Brujneom

Početkom sedmice su se pojavili i detalji saudijskog plana za predstojeće ljeto, a cilj će biti dovođenje četiri velike zvijezde evropskog fudbala…

Kao glavne mete su označeni Luka Modrić, Kevin De Brujne, Hung Min Son i Mohammed Salah. Uz pomoć državnog fonda PIF Saudijci imaju novac i ne pitaju za cijenu.

Modriću ugovor ističe na kraju sezone sa Realom i njegovo dovođenje se čini najlakšim, ali legendarni Hrvat ima i poziv Dinama pa možda dođe do romantičnog povratka na Maksimir.

De Brujne navodno ne želi produžiti ugovor sa Manchester Cityjem, te neke informacije govore da nema ništa protiv transfera u Saudijsku Arabiju.

Salah je takođe već duže vrijeme velika želja Al Itihada, a nakon odlaska Jirgena Klopa biće zanimljivo za vidjeti da li će i Egipćanin napustiti Anfield Road.

Do ljetnog prijelaznog roka je ostalo još nekoliko mjeseci. Špekulacija će svakako biti i u narednom periodu. Bilo kako bilo, Saudijci će na ljeto sigurno krenuti po brojne evropske zvijezde.