Đoković: Zimonjić mi je kao brat, za dalje ćemo razgovarati poslije Monte Karla

06.04.2024. | 20:26

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković kaže da mu je Nenad Zimonjić kao stariji brat i mentor i da uživa u radu sa njim, ali da će nakon mastersa u Monte Karlu razgovarati o eventualnom nastavku saradnje.

Novak Đoković je nedavno prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem, nakon čega je Nenad Zimonjić bio uz njega na treninzima u Beogradu, a biće i na mastersu u Monaku.

“Nenad Zimonjić je dugo moj prijatelj, znam ga od mladosti, bio mi je kapiten u Dejvis kup reprezentaciji. Osvojili smo ATP kup zajedno i uvek imali dobru komunikaciju. Uživam u radu sa njim, a za dalje ćemo razgovarati poslije Monte Karla”, istakao je najbolji teniser svijeta.

Đoković je naglasio da mu se sviđa kako Zimonjić razmišlja o tenisu, kako promatra njegovu igru i igru drugih tenisera.

“Uvijek mi je pomagao, bio kao mentor, stariji brat. Uvek smo imali tu vezu. Bio sam u Beogradu kada sam počeo da treniram na šljaci i pitao ga da li postoji šansa da bude u Monaku. Pričaćemo opet na kraju turnira. Za sada, bilo je uživanje, kao i uvijek. Nešto novo i osvježavajuće”, istakao je Đoković za Ekip.

Đoković je slobodan u prvom kolu turnira u Monaku, dok će u drugom igrati sa boljim iz duela Romana Safijulina i kvalifikanta.

Srpski teniser se uveliko sprema za nove izazove, a jutros je njegov trening na terenima u Monte Karlu privukao veliku pažnju.