Mega “zakucala” Igokeu m:tel u Laktašima

06.04.2024. | 19:01

Košarkaši Igokee m:tel poraženi su od Mege u posljednjem meču regularnog dijela sezone u ABA ligi.

S obzirom da su ranije osigurali sedmo mjesto i duel protiv Partizana u plej-ofu, “igosi” su bez rezultatskog imperativa dočekali Megu, kojoj je s druge strane bila neophodna pobjeda kako bi sačuvala četvrtu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja.

Što su na koncu uspjeli i to na prilično ubjedljiv način!

IGOKEA – MEGA 78:92 (17:23, 28:24, 15:20, 18:25)

Izabranici Marka Baraća su nastavili seriju pobjeda – ovo je bila sedma uzastopna – a protiv šampiona Bosne i Hercegovine, četvrta zaredom. Posljednji put, “igosi” su slavili nad beogradskim timom prije skoro dvije godine?!

U subotu se uglavnom vodila izjednačena borba većim dijelom utakmice u Laktašima, nijedan tim nije uspio da stekne neku osjetniju razliku, najviše je imala Mega “plus sedam” u finišu trećeg kvartala (60:67), pa je odluka o pobjedniku morala da padne u posljednjoj četvrtini, piše “Mondo”.

Prvi put na dvocifrenu prednost, gosti su otišli poslije tri minuta igre u četvrtom kvartalu poenima Nikole Đurišića (65:75), reagovao je trener Aleksandrovčana Vlada Jovanović minutom odmora, ali gosti su nastavili sa sjajnom partijom. A kad je trojkom Đurišića Mega otišla na +15, bilo je jasno do će “ovjeriti” četvrto mjesto pred plej-of i zakazati duel sa Cedevita Olimpijom.

Najbolji pojedinci u Igokei m:tel bili su Goran Filipović sa 18 poena, Dragan Milosavljević je ubacio pogodak manje, Marko Jeremić je postigao 14, a dvocifren košgeterski učinak ostvario je i Džeki Karmajkl sa 12 koševa.

S druge strane, u taboru Mege čak petorica igrača su ostvarili dvoznamenkasti broj pogodaka – Nikola Đurišić (22), Uroš Plavšić (16), Stefan Miljenović (13), Andrija Jelavić (10) i Timotej Malovec (10).