Pjevač smršao čak 17 kilograma: Nikola Rokvić prati plan treninga i ishrane FOTO

23.04.2024. | 08:22

Pjevač Nikola Rokvić, koji je krenuo je pješke na put do Grčke i treba da pređe 1.150 kilometara, nekada je imao čak 110 kilograma, a uspio je da za šest mjeseci smrša 17 kilograma.

Nikola je za pola godine uspio da skine višak kilograma zdravom ishranom, ali i treninzima.

– Čini mi se da sam prvi put uzeo uzde u svoje ruke… 10 mjeseci pravilnog rada i zdravog načina života. Neki će reći patnje, ali moraću da vam odam tajnu, uživao sam, radovao se svakom treningu, dobroj ishrani, bistrini uma i skladu mog bića! Bez patnje, već konstante radosti i inspirativnih napredaka! A tek sam počeo. Zanimljiva teorija: “Živi 6 dana kao Novak Đoković i jedan dan kao Toma Zdravković” i eto uspjeha – poručio je Rokvić uz fotografiju, a nedavno otkrio i kako je došlo do toga da zapostavi izgled i zdravlje.

– Godina 2021. je za mene bila veoma teška! Otac se, prije nego što je preminuo, godinu dana borio sa opakim neprijateljem. Taj period mi je bio stresan, pa nisam imao volju da treniram, ali ni da vodim računa o ishrani. Zato sam se i ugojio skoro 20 kilograma. U jednom momentu sam se trgao i shvatio da moram nešto da uradim za sebe – rekao je Nikola za “Informer”, pa priznao kako je smršao:

– Krenuo sam na kik-boks četiri puta nedjeljno. U početku sam te treninge kombinovao sa trčanjem. Ali zbog prirode posla nisam dovoljno trenirao. Kada sam shvatio da nemam rezultate, sabrao sam se i počeo redovno da radim vježbe sa trenerom, koji mi je uveo trening snage i program ishrane. Smanjio sam unos ugljenih hidrata, a povećao unos proteina i masti – dodaje Rokvić.

– Šest mjeseci posvećenog rada i pridržavanja svega što mi trener kaže doveli su do toga da sam smršao, ali i izdefinisao mišiće. Pokrenuo sam metabolizam na pravi način, pa sada nemam nikakvih problema. Trenutno postim, pa balansirano unosim proteine, ugljene hidrate i masti iz biljnih izvora. Zadovoljan sam, jer sam izgubio 20 centimetara u obimu struka. Osjećam se kao nov čovjek – rekao je pjevač koji za doručak obavezno jede voćnu salatu, za ručak kinou sa povrćem, a za večeru salatu sa piletinom.