Kontrola “audija osmice” prerasla u dramu: Dvije osobe pretukle policajce u BiH

26.02.2024. | 17:08

Dva lica osumnjičena su da su u Livnu prvo verbalno vrijeđala, omalovažavala, prijetila, a potom i fizički napala policajce koji su tom prilikom povrijeđeni.

Policajci su juče u 3.20 časova zaustavili i kontrolisali vozilo “audi osam” njemačke registracije kojim je upravljala dvadesetsedmogodišnja osoba sa prebivalištem u Kupresu, a putnici su bili lice čiji su inicijali D.M. /25/ rođeno u NJemačkoj i lice D.M. /40/ rođeno u Kupresu, a nastanjeno u NJemačkoj, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Livanjskog kantona.

Nakon što je policija utvrdila da je vozač pod uticajem alkohola, iz vozila su izašla navedena lica koja su prvo verbalno vrijeđala, omalovažavala, prijetila policajcima, a potom ih i fizički napala.

Lice D.M. udarilo je jednog policajca u glavu, a drugo lice D.M. sa obje ruke uhvatilo za vrat drugog policajca. Policajci su fizički povrijeđeni, a pomoć im je ukazana u Domu zdravlja i Kantonalnoj bolnici u Livnu, navodi se u saopštenju.

Nakon što su policijski službenici uspjeli da ove osobe stave pod kontrolu, osumnjičeni su sprovedeni u Policijsku stanicu Livno, gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, dodaje se u saopštenju.