Detalji akcije “Mardelj”: Pretresen KPZ, direktor, komandir i policajac sprovedeni u PU Bijeljina

26.02.2024. | 19:01

Direktor u Kazneno-popravom zavodu u Bijeljini Milenko Gajić, komandir i policijski službenik obuhvaćeni su acijom “Mardelj” i sprovedeni u policijsku upravu Bijeljina, potvrđen je “Glasu Srpske”.

Nezvanično se saznaje da oni za sada nisu uhapšeni, ali biće saslušani na neke okolnosti vezano za omogućavnje pogodnosti pritvorenim licima i na druge uočene neregularnosti u KPZ.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpke u okviru ove akcije danas su pretresene pritvorske i druge prostorije Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina u Bijeljini.

– Nakon završenog pretresa tri lica su sprovedena u prostorije Policijske uprave Bijeljina na dalju kriminalističku obradu. Prilikom pretresa policijski službenici su oduzeli predmete i dokumentaciju koja će poslužiti u daljem krivičnom postupku, kao i kesu sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Dodali su da je akcija „Mardelj“ usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa omogućavanjem pritvorenim licima određenih pogodnosti, suprotno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija Srpske i Pravilniku o kućnom redu.

Akciju su izveli službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina i Žandarmerije MUP-a Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Petresi su rađeni po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini.