Roditelji zlostavljali dječaka: Amputirane mu obje noge VIDEO

07.05.2024. | 09:49

Kao bebu su ga roditelji zlostavljali zvjerski. Zbog toga je danas, sa samo devet godina, već pola svog života invalid.

Da bi ga spasili, ljekari su morali da mu amputiraju obje noge od koljena naniže. Onda je usvojen. I čini se da je život konačno počeo da mu se odužuje za sve nedaće i patnje koje je od rođenja preživio, a uskoro će ovaj hrabri dječak ostvariti jedan od svojih snova.

Toni Hadžel bio je inspiracija Britancima, ali i ostatku svijeta, kada je njegova priča objelodanjena. Zbog njegove teške sudbine i amputacije nogu su svi plakali, a kada je prohodao – suze su tekle od radosti.

Kao zahvalnost ljekarima, koji su mu spasili život u dječjoj bolnici Еvelina, Hadžel je krenuo u šetnju od 10 kilometara na svojim protetskim nogama, sa ciljem da prikupi 500.000 funti u dobrotvorne svrhe, ali je sakupio četiri puta više.

Sada je pozvan je na Kraljevu baštensku zabavu u Bakingemskoj palati.

Paula Hedžel, žena koja ga je usvojila, rekla je da je Toni “prezadovoljan” jer je dobio poziv od kralja Čarlsa.

“Toni je presrećan i uzbuđen što ga je kralj pozvao na zabavu u Kraljevskom vrtu u Bakingemskoj palati ove srijede – hajde da sunce sija”, napisala je ona na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

Uz dirljive riječi priložena je i fotografija malenog i veselog Tonija, koji ponosno drži svoj poziv za zabavu.

Toni je, naime, izgubio obje noge nakon što je pretrpio užasno zlostavljanje kao beba.

Dobio komplikacije, doktori mu jedva spasili život

Njegovi biološki roditelji Еntoni Smit, tada 46-godišnjak, i Džodi Simpson, koja je imala 24, toliko su ga zlostavljali da je zadobio višestruke prelome udova.

Čak ni tada ga nisu prevezli u hitnu pomoć, već je jadni dječak čekao 10 dana na njihovu reakciju i za to vrijeme je zadobio višestruku insuficijenciju organa i septikemiju, opasnu infekciju krvotoka.

Osoblje londonske dječije bolnice “Еvelin” spasilo mu je život, ali su morali da mu amputiraju obje noge u predjelu ispod koljena kada je imao samo četiri godine.

Početkom ove godine imao je složenu operaciju, koja mu je pomogla da koristi protetiku bez štaka.

Paula i suprug Mark, koji imaju još osmoro djece, moraće svake nedjelje da putuju 400 kilometara od kuće u Kings Hilu, u Kentu, do bolnice kako bi hirurzi vodili računa o adaptaciji i što boljem prilagođavanju dječaka na nove udove.

Devetogodišnji školarac će imati okvir, koji se naziva kavez za fiksiranje, pričvršćen za ud do godinu dana, što znači da će mu trebati invalidska kolica.

Procedura takođe uključuje namještanje njegove butne kosti svake nedjelje, što će izazivati konstantan bol, prenosi “Žena Blic”.