Tri stvari iz salona su greška: Evo koja frizura “dodaje” godine

02.04.2024. | 17:26

Frizerka se osvrnula na tri greške sa frizurom koje vas čine starijima.

Određena frizura može da vam “doda” ili “oduzme” godine, isto važi i za boju kose. S druge strane, ako je frizura pravilo oblikovana, može da istakne crte vašeg lica i umanji znakove starenja, uključujući bore ili opuštenu kožu, piše Miror.

Jedna frizerka koja na svojim društvenim mrežama pod imenom @Thedanatat često objavljuje savete po pitanju ljepote i njege, ovoga puta se osvrnula na tri greške koje većina ljudi pravi kada odu kod frizera. Kao prvo, upozorava da nije pametno nositi “super kratke” šiške.

“Sve je više slavnih koji se poigravaju s takvim izgledom pa previše skrate šiške, bez obzira na to da li ih nose ravno preko čela, ili razbaruše oko njega tako da izgledaju pomalo neuredno, ali je zapravo svaka vlas na svome mjestu. Naime, sav taj lak za kosu koji stavljate da bi šiške stajale kako treba odaje utisak kao da imate kacigu na glavi i ne djeluje moderno”, istakla je ona.

Umjesto laka ona koristi sprej s morskom solju koji će malo učvrstitii kosu ali i ostaviti slobodu pramenovima da ne izgledaju zalizano ili kao da imate periku na glavi. Ona se osvrnula i na boju kose! Ističe da pretamna nijansa kosa “dodaje” godine. Umjesto toga nekoliko svijetlih pramenova koji uokviruju lice, učiniće vas 10 godina mlađim.