Sočnija i ukusnija: Uz ova tri trika džigerica će uvijek biti mekana

10.07.2024. | 17:44

Domaćice se uvijek trude da omekšaju džigericu, kako bi bila sočnija i ukusnija. Čak i ako nemate uobičajene sastojke u koje se potapa, ovi trikovi će vam pomoći.

Kako navode uobičajeni načini da se džigerica omekša i samim time bude ukusnija za jelo su naširoko poznati i koriste ih sve domaćice, a obično se džigerica posipa sodom bikarbonom, natapa u mlijeko, kao i u sirće. Možete da izaberete bilo koji od ovih načina, ali postoji i nekoliko trikova za koje možda niste znali. Još jedan način da džigerica bude mekana i sočna je ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.

1. Da li će džigerica ispasti mekana zavisi u velikoj mjeri od načina odmrzavanja. Poenta je da treba polako da se odmrzava, na donjoj polici frižidera.

2. Potrebno je da je isječete na velike komade. Ako je isječete na male komadiće, pustiće sav sok i samim time će biti tvrda.

3. Prilikom prženja džigerica se mora često okretati ili miješati. Možda će vam biti interesantno da spremite džigericu bez kapi ulja, nema prženja potapanja u mlijeko. Takođe, ne treba da je pržite na jakoj vatri, piše Stvar ukusa.