Loše utiču na energiju: Ove dvije stvari trebate što prije da izbaciti iz kuće

30.11.2023. | 09:32

Feng šui je kineska tehnika uređenja prostora i podrazumijeva pravila koja osiguravaju da pozitivna energija slobodno teče kroz dom.

Važno je pratiti određena pravila i uputstva, a najvažnije je da kuća bude uredna, bez previše stvari i da prostor bude otvoren i prijatan za boravak.

Postoje feng šui greške koje mnogi ponavljaju, a ne znaju da loše utiču na energiju.

Ove dvije feng šui greške koje možete vidjeti u skoro svakoj drugoj kući, pa možda i vašoj:

TV u spavaćoj sobi

Mnogi vole da gledaju film iz kreveta na kraju dana ili da se uspavaju uz televizor. Prema feng šuiju, televizija poziva sve vrste emocije u našu spavaću sobu. Ovo je prostorija u koju odlazite da biste spavali, odmorili se, obnovili energiju. U spavaćoj sobi imate intimne trenutke s partnerom, a TV u sobi može samo narušiti romantičnu energiju i spokoj.

Takođe, gledanje televizije pred spavanje može nepovoljno uticati na kvalitet sna, piše Sensa.

Ostavljanje uređaja na kuhinjskom pultu

Ovo možete primjetiti u skoro svakoj kuhinji. Na radnoj površini, stolovima, šanku često stoje blender, toster, mikrotalasna, sokovnik… Uglavnom se ovo praktikuje iz praktičnih razloga da bi nam svi uređaji bili pri ruci. Međutim, prema feng šuiju ove uređaje treba staviti u ormariće, jer ćete tako osloboditi prostor, učiniti da izgleda urednije i energija će lakše teći.

Kada na radnoj površini imate puno uređaja, to može donijeti negativnu i ustajalu energiju.