Bliži nam se ljepše vrijeme: Šta je novo u svijetu šminke

Kako nam se bliži ljepše vijreme, težimo nošenju vedrijih boja kako u modnom, tako i u mejkap smislu. Na licu nam je potrebno nešto što će nas osvježiti i biti dovoljno upadljivo, a da ne moramo biti profesionalni šminkeri kako bismo ovo same izvele.

Implementirajte neki od ovih trendova u svoju rutinu šminkanja, a ono što je najbolje od svega je što je ovakva šminka pogodna i za dnevnu i večernju varijantu.

  1. Neon ajlajner

Serija “Euforija” i dalje postavlja trendove kada je u pitanju neobična šminka. Zaboravite na dnevnu i noćnu varijantu, u “Euforiji” je sve uvijek dozvoljeno. Ajlajneri u boji će ovog proljeća i ljeta biti in, a posebno oni u neonskim nijansama. Savjet za vas: Nema potrebe da kupujete ajlajnere u različitim bojama, ukoliko imate paletu sijenki sa željenim nijansama – ona će biti dovoljna. Pomešajte željenu boju sa micelarnom vodom ili naprskajte fiksator direktno na boju. Najtanjom kosom četkicom nanesite sijenku u takvom stanju i dobićete isti efekat kao da ste stavile ajlajner.

  1. Izblendani ruž

Uredno stavljen ruž od ivice do ivice ovog proljeća zamijeniće postupak koji je lakši za nanošenje. Jednostavno, nakon što nanesete željeni ruž, sjaj ili olovku, izblendajte i ublažite ivice bjuti blenderom. Omekšaćete ivice umjesto da ostavljate oštru liniju, a boja će biti koncentrisana na sredini usana.

  1. Dvostruki ajlajner

Opet po uzoru na seriju “Euforija” i jednu od likova – Medi Perez, ovog proljeća izvlačićemo više od jedne linije ajlajnera. Poigrajte se oblicima ili jednostavno pored standarne linije na kapku izvucite i jednu ispod donjeg kapka.

  1. Rumenilo kao konture

Ako nas je prošla godina nečemu naučila, to je onda da se rumenilo vratilo.

Ove godine ćemo i dalje viđati rumenilo koje se protežu preko jagodica ili ka spoljašnjim uglovima očiju.

Ostavite komentar: