Odbila da se skine u filmu: Lidija Vukićević ostala bez uloge

Glumica Lidija Vukićević otkrila je detalje tokom snimanja sa Batom Živojinovićem.

Naime, Lidija je navela da joj je direktor fotografije tada tražio da se skine što ona nije namjeravala da učini. Mada da je to imalo posljedica.

– Snimala sam sa rediteljem Milanom Jelićem u Metropolu film “Razvod na određeno vrijeme” sa Batom Živojinovićem. Radili smo jednu scenu. Direktor fotografije je bio tada pokojni Petko i on se umiješao u tu našu scenu. Rekao je tada “mala (ja sam tada tek završila Fakultet dramskih umjetnosti), ti moraš ovdje da se skineš”. Ja sam mu odmah odgovorila “ne, veliki ja se neću skinuti ovdje”. On mi je odmah potom odgovorio “vi glumice kada dođete tako sa fakulteta, hoćete pa neće mnogo ste fine”. Samo sam rekla da ne znam ja druge glumice, ali ja neću ovdje da skinem. Nema nikakvih problema da raskinem ugovor, bila sam spremna na sve – rekla je glumica.

– Dakle, ja sam gađala sa očekivanjem da mi se vrati mitraljez. Tako je i bilo, završili smo film. Ja se nisam skinula, napravljena je divna scena. Dan danas se pušta taj film. Mada taj isti direktor fotografije je snimao seriju “Vuk Karadžić”. Dobila sam mjesec dana ranije da isčitam Baranija, Miloša Obrenovića s obzirom da sam trebala da igram veliku ljubav Miloša Obrenovića – rekla je glumica.

– Inače, Miloša Obrenovića je igrao jedan od naših najvećih glumaca Berček koga ja obožavam. Odjedanput na vijestima vidim “pala prva klapa snimanja serije “Vuk Karadžić”. Shvatila sam odmah, niko meni nije trebalo da objašnjava zašto ja ne igram. Okrenula sam reditelja i pitala “da li ja igram ili ne zato što želim da planiram svoje vrijeme” – rekla je glumica.

– Nikada nisam molila ili tražila jer je to ponos i mislim da se bez njega ne može kroz život. On je rekao “pa ne, imala si problem sa Petkom”. Meni je žao što sam izgubila tu ulogu, ali morate nekad da izgubite da bi ste dobili na drugoj strani. Jedna uloga manje više, zato što ja nisam dala da me tako vodaju i svlače zato sam danas normalna majka, ćerka, komšija i sve ostalo. Niko ne može da vas natjera na ono što ne želite – rekla je glumica za Kurir.

Ostavite komentar: