Roditelji, oprez! Dječak (2) umro nakon što je progutao stvar koju svi imamo kod kuće

Mališan je iskrvario nakon što je progutao bateriju iz daljinskog upravljača koja je izgorjela njegove organe.

Džonatan Huf, star 23 mjeseca, u početku je imao povremeno krvarenje iz nosa i povišenu temperaturu. Ali nakon dva odlaska kod ljekara dječak je počeo da povraća ogromne količine krvi, a zatim se onesvjestio kod kuće. Njegov otac, koji je bolničar, počeo je da vrši kompresiju grudnog koša, ali je tragično preminuo u bolnici.

Izvještaj sa obdukcije je kasnije otkrio bateriju sa dugmićima u Džonatovim crijevima za koju njegova majka misli da je iz daljinskog upravljača (koji se koristi za pronalaženje ključeva).

“Poklopac sa zadnje strane je može lako da se otvori. Nakon ovoga što se dogodilo, sve poklopce smo prelijepili slotejp trakama. Ne mogu da vratim Džonatana, ali ako mogu nešto da učinim za roditelje, a to je da pretraže svoje kuće i da osiguraju daljinske upravljače od djece”, kaže njegova majka.

Džonatova mama je opisala kako je mališan progutao bateriju. Do ručka mu je bilo dobro, ali su vaspitači u vrtiću primijetili da je počeo da krvari iz nosa, a poslije podne je počeo da povraća. Bolničari su zaključili da mu je krv iz nosa curila niz grlo, iritirala stomak i to je izazvalo povraćanje.

Sljedećeg dana dječaku je bilo dobro, ali uveče je dobio povišenu temperaturu. Otišao je kod pedijatra, urađen mu je test na virus korona i snimak grudnog koša kako bi se isključila upala pluća, poslat je kući, a vjerovalo se da boluje od česte infenkcije zvane bronhitis.

Na rendgenskom snimku nije bilo baterije. Objašnjenje je da je ona već tada bila u stomaku. Dječak je vraćen kući, uveče je gledao omiljenu emisiju, ali ujutru mu se stanje naglo pogoršalo i pored velikog napora njegov oca da ga reanimira, dječak je preminuo, pišu Novosti.

Ostavite komentar: