Lukašenko potvrdio: NATO pojačao aktivnosti u blizini granica Rusije i Bjelorusije

Zemlje članice NATO su intenzivirale svoje vojne aktivnosti u blizini granica Rusije i Bjelorusije, i prebacile su dodatne snage i naoružanje na granicu republike, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

“Kao što je izjavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, desetine aviona lete blizu ruskih granica i vježbaju bombardovanje. Rečeno je da vježbaju izvođenje nuklearnog napada na Rusiju. Takođe, grade se putevi na susjednim teritorijama, a vojska je vrlo svjesna svega toga u trenutku kada se istovremeno održavaju masovne vježbe sa prebacivanjem dodatnih trupa koje broje desetine hiljada ljudi na našu granicu”, izjavio je Lukašenko, a prenosi ruska agencija Tas s.

On je dodao da se ovo ne radi “uzalud“ i da postoji neka namjera iza toga, prenijela je bjeloruska agencija Belta.

Bjeloruski ministar odbrane Viktor Krenjin je takođe optužio vojnu alijansu NATO za izgradnju ofanzivnih kapaciteta u blizini granica njegove zemlje, navodi agencija Rojters pozivajući se na Beltu, prenosi Tanjug.

Litvanija je juče saopštila da NATO treba da procijeni svoj stav prema Bjelorusiji, čija vojska, kako je saopštio zvanični Viljnus, postaje sve integrisanija sa ruskim oružanim snagama.

Ostavite komentar: