Vlahović poslije kraha Srbije na SP: Zašto bismo se sada razdvajali?

03.12.2022. | 08:03

Utučeni su bili reprezentativci Srbije poslije poraza od Švajcarske na Mundijalu u Kataru (3:2) koji ih je poslao kući. Ipak, Dušan Vlahović, strijelac drugog gola za Orlove izjavio je da vjeruje da će ekipa biti homogena i u budućnosti i da nema razloga za bilo kakvo razdvajanje.

Švajcarci su poveli u 20. minutu preko Džerdana Šaćirija, da bi Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović u rasponu od svega devet minuta, u periodu od 26. do 35. minuta uspeli da preokrenu rezultat.

Ipak, Srbija ponovo nije bila na visini zadatka kada su odbrana i vezni red bili u pitanju. Duvala je promaja sa svih strana i ozbiljna ekipa kao što je Švajcarska je to uspela surovo da kazni bez većih problema – 3:2.

„Ne znam zašto ne bismo bili homogeni i zašto bismo se razdvajali? Prije godinu dana smo u Portugaliji bili ekipa, tako će biti i u budućnosti. Idemo dalje, to je sport. Uzdignute glave, prije svega da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, pa da vidimo kako ćemo tamo. Kao što sam rekao, mogli smo bolje. Nema nikakve zablude, moramo da napredujemo, svaki dan je novo dokazivanje, svaki dan se može napredovati u svemu. Siguran sam da ćemo svi raditi na tome“, rekao je nadapač Juventus.

Reprezentacija Srbije je ponovo pokazala veliki broj mana, kao i to da ne ume da sačuva stečenu prednost, što se vidjelo protiv Kameruna (3:3) i Švajcarske.

„Mi utakmice spremamo sa ogromnim žarom i voljom. Vjerujte mi da niko na svijetu nije želio pobjedu više od nas. Da smo mogli bolje da reagujemo, sigurno da jesmo, ali idemo dalje“, zaključio je Dušan Vlahović.