U Madridu pišu da će Karlo Anćeloti pratiti meč u Zenici, Italijan ima samo jednu želju

12.03.2024. | 19:56

Italijanski trener Real Madrida, Karlo Anćeloti, odgledaće meč polufinala baraža između Bosne i Hercegovine i Ukrajine koji je na programu 21. marta u Zenici.

Na stadionu Bilino polje vodit će se žestoka borba za plasman u finale. Ukrajinci imaju strašan tim koji želi da ide na Euro u Njemačkoj, a s druge strane bh. reprezentacija želi da pred svojim navijačima pokaže da ipak ima kvalitet za najveće domete.

Uostalom, ovo je posljednja šansa za neka velika fudbalska imena poput Edina Džeke ili Miralema Pjanića da odu na Evropsko prvenstvo, budući da su do sada obojica imali priliku igrati jedino na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Pobjednik meča BiH – Ukrajina u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Izrael – Island, pa mogli bismo reći da će u tom slučaju i jedna i druga selekcija imati realne šanse da ode na Euro ako prođe prvu prepreku.

Utakmicu će pratiti i Ancelotti. Italijan će, piše madridski portal posvećen vijestima o Realu Defensa Central, pomno pratiti nastup mladog golmana Andriya Lunina. Lunin ima najbolju sezonu otkako je došao u Madrid i na najbolji je način iskoristio povredu Thibauta Courtoisa.

Uspio je zgrabiti šansu koja mu se ukazala, ostavivši iza sebe nekada najskupljeg golmana svijeta Kepu Arrizabalagu. Ancelotti je oduševljen Luninom i, premda Courtois još uvijek neće biti spreman za igru, očekuje od Ukrajinca da iznese ključni dio sezone.

Međutim, saznao je Ancelotti da je Lunin na spisku ukrajinskog selektora Sergija Rebrova, ali i “načuo” da je upravo Lunin prvi golman, mada je Rebrov na nedavnoj presici rekao da još nije donio odluku o tome ko će braniti u Zenici.

Ako se iko plaši reprezentativnih stanki, onda je to Ancelotti, koji je od početka izgubio veliki broj igrača upravo zbog povreda zadobivenih na nacionalnim dužnostima. Zato se Italijan nada da će Lunin biti pošteđen i da će, ako već stane na gol u Zenici, izbjeći bilo kakve nesreće i da će ga zaobići povreda.

Lunin je svakako zaslužio ovaj poziv i u Madridu su mu svi čestitali i sretni su zbog toga, ali Ancelotti će uz dosta nervoze odgledati okršaj Zmajeva i Ukrajinaca i moliti se samo da Lunin bude zdrav i da se zdrav vrati u Madrid, pošto će tek da uslijede odlučujuće bitke i u La Ligi i u Ligi prvaka.

A što se ukrajinskog golmana tiče, on će pokušati da sjajnu formu prenese i na reprezentaciju, a ako dođe do toga, onda će Edinu Džeki i saigračima biti pakleno teško da dođu do cilja, piše sportsport.ba.