Micić ima sve zapaženiju ulogu u Hornetsima: I dalje tražim sebe

12.03.2024. | 18:39

Vasilije Micić u posljednje vrijeme ima sve zapaženiju ulogu u ekipi Šarlot Hornetsa.

Otkako je napustio Oklahomu, reprezentativac Srbije igra sve bolje, a činjenica je da ima i sve veću minutažu i efikasniji je.

Povrede Lamela Bola i Treja Mana otvorile su vrata Miciću i on je to na najbolji način i iskoristio, pa je u februaru imao prosjek od 13,8 poena i 6,2 asistencije.

Ipak, Vasilije u intervjuu za “Šarlot Obzerver” priznaje da je svjestan da može i daleko bolje od toga.

“Još pokušavam da se nađem. To je mešavina svega što se događa. Imamo dosta povređenih igrača i to mi je otvorilo prostor u smislu minutaže. Istovremeno, imam 30 godina i već sam nekako formirao svoju igru. Dolazim posle perioda od pet godina igrajući na isti način. Tako da nije lako prilagoditi se timu kom je više potreban kreator igre nego asistent, šta god da je. Pokušavam da budem agresivan, a da opet budem u stanju da pogađam, i da u isto vreme igram na pravi način”, kaže Micić.

Do sada je pokazao da je veoma dobar u organizaciji igre u odbrani, ali primjetio je i nešto drugo.

“Pokušavam da budem agresivan protov odbrane, da dolazim pod koš, pronalazim najbolje rešenje. Imamo mnogo talentovanih i tako pokušavam da držim stvari u ravnoteži. Ako ima prostora, krenuću pod koš jer ne želim da misle da sam običan dodavač, jer nažalost u modernoj košarci ne možete da igrate tako. Morate da budete sposobni za više. Radim svakodnevno na veštinama. Čak i sada radim stvari koje sam radio kada sam imao 20. Mogu da budem bolji i bolji u različitim stilovima i različitim daljinama kada gađam za tri poena. To je sve ono što želim da uradim, da budem pretnja za protivnika. Ta ravnoteža je ključna za mene”, zaključio je Micić.