Teniske legende saglasne: Siner ima male šanse protiv Đokovića

05.07.2022. | 11:23

Novak Đoković i Janik Siner igraju od 14.30 na Centralnom terenu u četvrtfinalu Vimbldona.

Sudar trećeg i 13. tenisera svijeta izaziva dosta pažnje, Đoković je apsolutni favorit, ali je i Siner protekle nedjelje pokazao da je u dobroj formi.

Ipak, Đoković je taj koji će se o svemu pitati, a slično mišljenje ima i stručni komentator Eurosporta, Šveđanin Mats Vilander.

Osvajač sedam grend slem trofeja je skeptičan po pitanju krajnjih izgleda Italijana u ovom susretu.

“Nisam tako siguran da Janik ima dovoljno vatrene moći da uznemiri Noleta. Neće mu biti dovoljno da udara jake i ravne udarce i da bude borben. Savjetovao bih mu da što više igra servis-volej, ali opet smatram da je Đoković bolji u mnogim aspektima igre”, kaže Mats.

Još jedan komentator Eurosporrta, Španac Aleks Koreča, analizirao je predstojeći duel i savjetovao Sinera.

“Problem za Sinera u meču sa Novakom je što igra protiv nekog ko ima sličan stil i više iskustva, nekog ko je konstantniji sa servisom. Ipak, Janik mora da igra svoju igru, ali sa varijacijama jer će mu u suprotnom biti vrlo teško”, kaže Aleks.

On je upozorio Sinera na još neke stvari.

“Ako Novak uđe u ritam protivnika, može da bude vrlo opasan. Sve je nekako više u Novakovim rukama, ali sam srećan što vidim opšti napredak kod Janika. Igra povremeno servis i volej, izlazi na mrežu, igra dobro i drop šotove. Mislim da bi to trebalo da radi i protiv Novaka i da pritiska drugi servis, da ne dozvoli Novaku da bude komforan na terenu. Vidjećemo kako će biti, ali smatram da će biti jako teško pobijediti Novaka”, zaključio je Koreča.