Sinerovo prvo gren slem finale: Sa nestrpljenjem sam čekao meč protiv Novaka

26.01.2024. | 09:07

Radovao sam se ovom meču, sa nestrpljenjem sam ga čekao, lijepo je imati priliku da igrate protiv igrača od kojeg možete da učite. Na Vimbldonu sam izgubio od njega u polufinalu i tu sam mnogo naučio, to je sve bio put koji sam morao da prođem, rekao je italijanski teniser Janik Siner nakon što je pobijedio Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena (3:1) i plasirao se u prvo gren slem finale.

Siner je pobijedio svjetskog broja jedan u tri od posljednja četiri meča i spriječio ga da osvoji 11. titulu u Melburnu.

“Ne znam šta je to u mojoj igri što mu otežava, mislim da igramo slično, što više vraćenih lopti, da dobro serviramo, on odlično servira, ali morao sam da pogađam šta će uraditi, ali nije dobro da otkrivam taktiku protiv njega”, rekao je Siner.

Italijan je podsjetio da je svojevremeno kada je imao 16-17 godina trenirao sa Đokovićem u Monaku i mnogo naučio od njega.

“Rekao mi je da više skrećem loptu, da ne može niko da predvidi to, tada sam počeo to da vježbam, to slanje nezgodnih lopti i tu je sve počelo”, naglasio je.

Rival u finalu biće mu Danil Medvedev ili Aleksandar Zverev.

“Ovo je moje prvo gren slem finale, uživaću i daću sve od sebe”, poručio je Siner.