Prizor koji je rastužio svijet: Dječak čekao Mesija na treningu pa završio u suzama FOTO

30.08.2020. | 15:52

Navijači Barselone teško se mire s činjenicom da kapiten i legenda kluba Lionel Mesi planira odlazak s Nou Kampa, a fotografija uplakanog dječaka koji je razočaran što njegov idol nije došao na trening najbolji je pokazatelj koliko teško prihvataju njegovu odluku.

Mesi je prije deset dana zatražio odlazak iz Barselone i poziva se na klauzulu u ugovoru kojom bi kao slobodan igrač mogao napustiti Nou Kamp, a rat njega i uprave kluba posljednjih dana postao je glavna tema u fudbalskom svijetu.

Navijači ovog kluba, jasno, ne mogu prihvatiti činjenicu da će zbog lošeg odnosa u klubu Mesi napustiti Barselonu i preći u neki drugi evropski tim, što se najbolje moglo vidjeti ispred klupskog trening centra gdje je jedan uplakani dječak u Mesijevom dresu teško podnio činjenicu da njegov idol nije došao s ostalim igračima.
Dječak sa zaštitnom maskom s Barseloninim grbom i u Mesijevom dresu s brojem deset čekao je da se Argentinac pojavi u klupskom kampu, a kada se to nije desilo, sjeo je na ulicu, zabio glavu u dlanove i počeo plakati.

Ova scena svakako je najbolji pokazatelj kako se trenutno osjećaju navijači Barselone širom svijeta zbog činjenice da će Mesi, prema svim prilikama, napustiti klub, piše Klix.