Od 41. pika na draftu do MVP-a i šampiona: NBA odala veliko prizanje Nikoli Jokiću VIDEO

27.02.2024. | 14:59

“Od 41. pika na draftu do dvostrukog MVP-a i NBA šampiona | NBA putovanje: Nikola Jokić” – naslov je novog videa koji je zvanična NBA stranica juče objavila na svom Jutjub kanalu. Ovim snimkom prikazan je Jokićev put i razvoj u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, u koju je ušao kao nepoznati stranac, da bi kroz samo nekoliko sezona postao najbolji košarkaš.

Ovim potezom NBA je još jednom iskazala veliko poštovanje srpskom centru, dvostrukom najkoristnijem igraču i aktuelnom šampionu lige.

Od svog dolaska u NBA, Jokić je svake sezone pružao sve bolje i bolje partije, izuzezak nije ni ova. Tako centar Denvera bilježi fenomenalne rezultate, u dosadašnjem dijelu sezone blizu je tripl-dabl prosjeka i najveći je favorit za MVP priznanje, što bi mu bilo treće u karijeri a čime bi ušao u elitno društvo u kojem su još na primjer Lebron Džejms ili Majkl Džordan.

Video u kome su hronološki prikazane Jokićeve najbolje partije i potezi, za manje od 24 časa pogledalo je preko 70 hiljada ljudi, a fanovi su oduševljeni.

“29 godina star i već jedan od GOAT (jedan od najboljih ikada). Skroman, odan, brižan. Košarkaški Beethoven. Nikada neće biti drugog poput Jokića” ili “Dajte mu treće MVP priznanje odmah” samo su neki od komentara ispod video snimka.

Denver, predvođen Jokićem i ove godine igra odlično, pa će tako biti jedan od glavnih favorita za osvajanje NBA prstena, drugog zaredom.

Srđan Banović, BL portal