Đoković ne želi da reklamira svakoga – bez obzira na cijenu: “Znate li kolike pare je odbio” VIDEO

27.02.2024. | 12:50

Srpski teniser Novak Đoković, jedan je od najboljih sportista u istoriji, pored sjajnih rezultata je svoj imidž gradio i po sistemu vrijednosti koji želi da promoviše.

Nije napuštao Srbiju i pored ponuda da promijeni pasoš, porodica mu je na prvom mjestu, a pažljivo bira i sa kim sklapa sponzorske ugovore.

 

Upravo zbog toga, jednom prilikom je ostao bez prilike da zaradi ogroman novac, otkrio je sportski komentator Nebojša Višković u podkastu Reketiranje.

– Znate šta je Novak odbio, kolike pare je odbio, jer nije htio da reklamira, neću sad da kažem koje firme. Nje htio da reklamira nešto što se kosi sa njegovim ubjeđenjima, što je štetno i tako dalje. Naravno, određeni članovi njegove familije su iščupali kosu – rekao je Višković. On nije otkrivao koja je kompanija u pitanju, mada su mnogi pomislili na neku od kladionica, posebno zbog Novakovih riječi iz prošlosti.

– Lično, vjerovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95 odsto igrača bi – rekao je Novak u septembru 2023. godine.

Malo prije toga i Đokovićev bivši menadžer Edoardo Artaldi govorio je kako Srbin izbjegava kladionice i proizvođače alkohola.

– Novak zaista želi da učini svijet boljim mjestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol, ali njegov odgovor je uvek isti: “Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svjetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne smije da bude pogrešna” – otkrio je Artaldi 2016. godine, a prenosi Kurir.