Teško oboljenje: Mladi fudbaler na respiratoru, izgubio svijest u kući

27.02.2024. | 13:08

Fudbaler Mitjilanda Šveđanin Kristofer Olson primljen je u bolnicu zbog akutnog oboljenja mozga, pošto je iznenada izgubio svijest u svojoj kući, saopštio je danas danski klub, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da se Olson nalazi na respiratoru u Univerzitetskoj bolnici u Arhusu, a tim vodećih medicinskih stručnjaka radi na postavljanju dijagnoze i započinjanju pravilnog liječenja.

Mitjiland je naveo da je švedski fudbaler izgubio svijijest pre nedjelju dana kada je prebačen u bolnicu.

“Olson naizgled ima akutno oboljenje mozga, koje nije uzrokovano samopovređivanjem bilo koje vrste, niti je uzrok spoljašnji faktor”, saopšteno je iz danskog kluba.

AP ističe da je Mitjiland bio prinuđen da objavi informacije o Olsonu zbog sve većih glasina u vezi sa njegovim odsustvom iz ekipe.

“Svi u Mitjilandu su pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću. Pružamo punu podršku Kristoferu i njegovoj porodici”, navodi se u saopštenju danskog kluba.

Olson (28) je za reprezentaciju Švedske odigrao 47 utakmica. On je posljednji put za nacionalni tim nastupio u novembru prošle godine protiv Estonije.

Olson je ponikao u Norčepingu, a od 2011. do 2014. je bio član Arsenala. Potom je igrao za Mitjiland, AIK, Krasnodar i Anderleht. On se u Mitjiland vratio 2022. godine.