Nakon jučerašnjeg derbija: Šta se sve može desiti do kraja prvenstva?

21.04.2024. | 13:42

Jučerašnji 173. vječiti derbi između Crvene zvezde i Partizana uzrokovao je veliku buru.

Gosti su bili krajnje nezadovoljni suđenjem Pavla Ilića, a posebno zbog samog poraza na kraju duboko u sudijskoj nadoknadi vremena na stadionu Rajko Mitić 3:2.

Stanje na tabeli je sada takvo da Zvezda ima 10 poena prednosti u odnosu na Partizan, a do kraja ćemo imati još šest kola, što će reći da je u opticaju još 18 bodova. To nas navodi na činjenicu da crveno-bijeli već za tri kola mogu da proslave titulu šampiona, ako budu slavili u sva tri duela.

Sa druge strane, Partizan je ostao na drugoj poziciji, a postavlja se pitanje da li i za nju treba da strahuje, jer ima +7 u odnosu na TSC, a baš sa ovim timom igra u narednom kolu.

Stoga i jeste zanimljivo pogledati raspored Partizana i Zvezde do kraja Superlige. Djeluje da će crno-bijelima sada do kraja biti u fokusu da se zadrže na toj drugoj poziciji, te da ne dopuste novo iznenađenje i povratak TSC-a u posljednji čas.

Crvena zvezda već u Lučanima može da proslavi titulu šampiona

Krenimo redom, Zvezda će se u narednom kolu sastati sa Vojvodinom u Novom Sadu, a taj meč je već zakazan za nedjelju od 17.30 časova na stadionu Karađorđe. Potom sredinom sedmice, crveno-bijeli mogu da očekuju duel sa TSC-om kod kuće i zatim gostovanje Mladosti u Lučanima, gdje bi kao što smo rekli, mogli da postanu šampioni za ovu sezonu.

Nakon toga se Zvezda vraća za Beograd, gdje će igrati sa Radničkim 1923 iz Kragujevca, u pretposljednjem kolu ide gostovanje Napretku u Kruševcu i za kraj je tu još okršaj sa Čukaričkim na stadionu Rajko Mitić.

Sljedeća dva susreta Partizana mogla bi da budu prelomna

Partizan je u drugačijoj situaciji i poslije Kupa ga očekuje dvoboj sa TSC-om kod kuće, koji kao što smo rekli, ima ogroman rezultatski značaj za crno-bijele. Dobra okolnost za crno-bijele je i što naredni duel sa Vojvodinom igraju pred svojim navijačima, da bi potom uslijedio okršaj sa Napretkom u Kruševcu.

U 35. kolu, Partizan dočekuje Mladost, potom ide na Banovo brdo gdje će pokušati da se revanšira Čukaričkom, a zatim i duel sa Radničkim 1923 iz Kragujevca na stadionu u Humskoj.

Treba “motriti” i na TSC, koji poslije mečeva sa vječitim rivalima ima okršaj sa Radničkim 1923 kod kuće, potom i sa Čukaričkim na istom mjestu, a zatim sa Mladošću u Lučanima i Napretkom u Kruševcu, piše Telegraf.