Nadal ili Đoković: Ne staje rasprava o tome ko je najbolji teniser ikada

17.06.2023. | 14:47

Novak Đoković je osvajanjem Rolan Garosa nadmašio svog najvećeg rivala Rafaela Nadala i sada je rekorder po broju grend slem titula sa 23.

Srpski teniser trijumfom u Parizu je došao do 23. najveće titule. I cementirao svoju poziciju najboljeg koji je ikada držao reket u ruci.

Međutim, nisu još svi spremni da Đokoviću priznaju titulu. A kao jedan od razloga se navodi činjenica da ima “samo” jedan grend slem više od Nadala.

– Još nisam ‘nazvao’ Novaka najboljim svih vremena, iz prostog razloga što Rafa, za razliku od Rodžera, nije u penziji. Iako je malo vjerovatno, ipak je moguće da dođe do najvećeg broja po najvažnijem pokazatelju – da ima 24 ili više slemova. Dakle, iz poštovanja prema njemu, još nisam spreman da za nekoga kažem da je GOAT – rekao je Pol Meknami, nekadašnji direktor Australijan opena.

Nadal nije igrao od Australijan opena ove godine zbog problema sa povredom. U međuvremenu je operisao kuk, zbog čega neće igrati do kraja ove sezone. U obraćanju javnosti je najavio da će naredna godina biti posljednja u njegovoj karijeri, navodi Sportal.

Kada je o Đokoviću riječ, on bi već na Vimbldonu mogao da dođe do 24. grend slema. U Londonu je do sada osvojio sedam titula – a treba istači da za poraz na Ol Ingalnd klubu ne zna od 2017.