Legendarni napadač o Dušanu Vlahoviću: Srbin bi u Bajernu dao 30 golova u sezoni

25.11.2021. | 09:50

Dušan Vlahović je jedan od najboljih mladih napadača. Stručnjaci često stavljaju njega i Erlinga Holanda u istu rečenicu.

Jedan od ljudi koji je to rekao jednom prilikom je Kristijan Vijeri. Legendarni italijanski napadač koji je ponovo iznio nevjerovatne pohvale na račun Srbina.

Čovjek koji je nosio dresove Juventusa, Lacija, Intera, Milana, Atletiko Madrida, Fiorentine i mnogih drugih je u svojoj emisiji “Bobo TV” pričao ponovo o Dušanu.

“Da sam na mjestu Bajerna i da moram da zamijenim Levandovskog, doveo bih Holanda i Vlahovića. Napadač Fiorentine bi u Njemačkoj lako dao 30 golova u sezoni, igra odlično i svoju klasu dokazuje iz meča u meč”, počeo je Vijeri.

Koliko vjeruje u Dušana govori i poređenje sa Harijem Kejnom, centarforom Totenhema.

“Vlahović je Srbin i on kao i Argentinci, Urugvajci ili Hrvati se lako adaptiraju na našu ligu. Oni su temperamentni i spremni za borbu. Ako ode u Juventus daće 28 golova tamo. Brz je, jak, tehnički moćan i ostavlja sjajan utisak. Impresivan je i način igre Fiorentine ga čini još boljim. Pogledajte njega i recimo Harija Kejna, da procjenjujem potencijal i razliku u godinama uvijek bih izabrao mladog Srbina.”

Nastavio je da pojašnjava zašto poslije kratkog predaha.

“Očigledno je da je Kejn u ovom momentu spremniji, prošao je toliko toga već u karijeri, ali Vlahović ima svjetlu budućnost. Za mene su Dušan i Erling igrači koje vrhunski klub mora da ima. Nema niko jači od njih. Čujem priče kako Vlahoviću odgovara Serija A, ali na to kažem da nije lako postizati golove u bilo kojoj ligi. Volio bih da ga vidim u Ligi šampiona što prije”, zaključio je Vijeri.

Vlahović je ove sezone u Seriji A i Kupu Italije odigrao 14 mečeva, dao 12 golova i upisao dvije asistencije. Nije čudo što se mnogi klubovi utrkuju za njegov potpis.