Jokić tripl-dabl mašina! MVP partijom pokazao ko je “gazda” NBA lige VIDEO

29.02.2024. | 07:13

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su na svom parketu Sakramento Kingse 117:96, a novu MVP partiju prikazao je srpski reprezentativac Nikola Jokić.

Aktuelni MVP NBA finala postigao je novi tripl-dabl, četvrti u nizu, ovoga puta ubacio je 14 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

Nikola Jokić je poslije završenog Ol stara “upalio sve motore”, a ono što prikazuje na terenu u posljednjim mečevima pokazuje zašto važi za jednog od najboljih košarkaša današnjce. Od samog početka meča u prestonici Kolorada srpski centar je punio sve statističke kolone da bi, i četvrti uzastopni meč, stigao do tripl-dabl učinka prije posljednje četvrtine.

Ipak, od starta susreta nije sve djelovalo tako sjajno za Denever. Sakramento je bolje ušao u meč i došao do prednosti od +7, 35:28. Do poluvremena, izabranici Majka Melouna igraju mnobo bolje, prije svega u odbrani, pa je uslijedilo izjednačenje, a onda i potpuni preokret za 65:55 na poluvremenu.

Meč je potpuno prelomljen po dolasku sa odmora kada Denver “razbija” gostujući tim i dolazi do velikih +28, poslije kojih je bilo jasno da Kingsi nemaju šta da traže u ovom susretu. Sakramento je uspio tek neznatno da ublaži  poraz do kraja utakmice, ali to je bilo sve.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Džamal Marej sa 32 poena, Еron Gordon je postigao 17,  pratili su ih Koldvel-Poup sa 16 i Majkl Porter Džunior i Nikola Jokić sa po 14 poena.

U poraženom Sakramentu, najefikasniji je bio Kigan Marej sa 21, Duarte je ubacio 18, a Monk 14 poena.

Novom pobjedom Denver je sada treći na Zapadu sa 40 pobjeda i 19 poraza. Prva je Minesota sa skorom od 42 pobede i 17 poraza, dok drugoplasirana Oklahoma ima skor od 42 pobjede i 17 poraza, prenosi Telegraf.

Oznake: NBA, Nikola Jokić