Dogurala i do Moskve: Prijovićeva pjeva himnu Srbije pred meč sa Rusijom

28.02.2024. | 19:45

Fudbaleri Srbije će odigrati prijateljsku utakmici sa Rusijom 21. marta u Moskvi, a himnu Srbije će pjevati Aleksandra Prijović.

Kako su prenijeli ruski mediji, trenutno najpopularnija srpska pjevačica pred utakmicu sa Rusima na stadionu u Moskvi pjevaće himnu Bože pravde.

Selektor Srbije Dragan Stojković citirao je Prijovićku pred Mundijal u Kataru, pa će se on oduševiti.

S druge stane, Rusi još ne znaju ko će pjevati njihovu himnu, pošto je Polina Gagarina morala da odbije, jer nije mogla da odloži ranije dogovoren nastup. Ona je najveću slavu dostigla kada je na Evroviziji u Austriji predstavljala Rusiju. Polina je u novembru dogovorila nastup u jednom restoranu 21. marta, dok je tek nedavno pozvana da pjeva himnu pred utakmicu dvije bratske zemlje. Naravno, prvo je prihvatila poziv, ali se ispostavilo da ipak ne može da stigne na vrijeme na dva događaja. Svi napori da pomjeri nastup u restoranu bili su bezuspješni, jer je vezana ugovor.

Mada, kako javlja agencija RIA Novosti pozivajući se na svoje izvore u Fudbalskom savezu Rusije, “srpski pjevač Marko Radinović otpjevaće ‘Kaćušu” na stadionu pred utakmicu Rusija – Srbija”, ali ni ova informacija nije zvanično potvrđena.

Podsjećamo, zbog rata sa Ukrajnom ruski sportisti ne mogu kolektivno da se takmiče u međunarodnim nadmetanjima, a u mnogim individualnim, to im je omogućeno samo ako se odreknu identiteta, pa nastupe bez pominjanja države iz koje su, bez himne, grba, čak i zastave na svojoj opremi… Meč sa reprezentacijom Srbije Rusiji će biti prvi poslije dvije godine sa nekom evropskom selekcijom.

“Orlovi” će pred Evropsko prvenstvo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Pored duela sa Rusija (21. marta), igraće sa Kiprom (25. marta), Austrijom (4. juna) i Švedskom (8. juna), kada će se od fudbala i zvanično oprostiti Zlatan Ibrahimović.