Remi u Banjaluci: Borac i Sarajevo odigrali bez golova u derbiju Kupa BiH

28.02.2024. | 20:36

Fudbaleri Borca i Sarajeva odigrali su bez golova u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Tako će se sve rješavati u revanš meču.

Sjajno prvo poluvrijeme vidjeli smo na Gradskom stadionu u Banjaluci. I jedna i druga ekipa krenule su ofanzivno bez mnogo opreza.

Prvu veliku priliku vidjeli smo kada je Renan Oliveira nakon sjajnog pasa Anđušića izašao sam ispred Miloševića, ali je golman Borca dohvatio loptu prstima taman toliko da ona udari u prečku i ne uđe u gol.

Nedugo zatim odlična prilika i na drugoj strani kada je Srđan Grahovac sa 15 metara imao dobar pogled prema golu, ali je lopta otišla preko gola.

Do kraja vidjeli smo još nekoliko dobrih prilika, ali nje bilo promjene rezultata, prenosi Srpskainfo.

Opao je ritam početkom drugog poluvremena, ekipe su opreznije igrale, a borba se mahom odvijala na centru terena. Posegnuli su za izmjenama i jedan i drugi trener, a rezervista Borca David Vuković imao je dobru priliku kada je sa lijeve strane povukao loptu u sredinu i gađao sa ruba šesnaesterca, ali je sjajno reagovao golman Ilijev.

Nije bilo većih prilika, a u 80. minutu meča došlo je do usijanja atmosfere, kada je došlo do čarki na terenu, ali je sudija Irfan Peljto smirio situaciju, pa je meč nakon kraće pauze nastavljen.

U nastavku meča viđeno je još dosta prekida, ali mahom zbog povreda i umora, pa je prilike za promjenu rezultata bilo sve manje, a nakon 98 minuta igre Peljto je odsvirao kraj u derbiju koji je završen konačnim rezultatom 0:0.

Konačnog pobjednika dobićemo u revanšu koji se igra 13. marta u Sarajevu.