Fudbaler Bayerna tražio da mu povise platu na 14 miliona i dobio odbijenicu: Karijeru nastavlja u Realu

18.01.2024. | 10:52

Real Madrid će uskoro dobiti još jedno veliko pojačanje i to iz Bajerna nakon što su pregovori Bavaraca sa jednim od najboljih igrača ekipe otišli u pogrešnom smjeru.

Rat između Bajerna i Alphonsa Daviesa se bliži kraju. Sve je izvjesnije da će Bavarci podići bijelu zastavu i odustati od sjajnog lijevog beka.

Zahtjevi odličnog lijevog beka su da mu se plata udvostruči, odnosno skoči na 13 ili 14 miliona evra, ali u Bajernu na to nisu spremni pristati.

Bavarci imaju jasan stav da ne prave ludost da Kanađanina zadrže u svojim redovima te su ga spremni prodati na ljeto.

Nakon što su posljednji pregovori propali u Bajernu se već spremaju na scenarij da Daviesa prodaju za nekoliko mjeseci da ga ne bi izgubili besplatno.

Već neko vrijeme se brzonogi fudbaler povezuje sa prelaskom u Real Madrid, a upravo bi prijestolnica Španije i trebala biti njegova naredna destinacija.

Sjajnom defanzivcu ugovor ističe s Bajernom na ljeto 2025. godine i upravo će ljetni prijelazni rok Bavarcima biti posljednja šansa da prodaju Daviesa.

Bajern je u prošlosti prepustio dvojicu sjajnih igrača koji su u Realu došli kao puni pogodak. Nakon Tonija Kroosa i Davida Alabe, sada je red na Daviesa.

Kraljevi od odlaska Marcela traže pravo rješenje na bekovoskoj poziciji, a dovođenjem 23-godišnjaka iz Bajerna tu slabu tačku bi riješili na duže staze.

Davies je u Minhen stigao 2019. godine i smatra se jednim od najboljih pojačanja u eri Hasana Salihamidžića kao sportskog direktora bavarskog kluba.

Sadašnja vrijednost mu je 20 miliona eura, ali teško je vjerovati da će Bavarci uspjeti zaraditi toliko novca s obzirom da je ovaj fudbaler ušao u posljednju godinu ugovora.