Doktor Četojević istakao: Đoković je superzdrav, ovo je sve politika

14.01.2022. | 18:36

Doktor Igor Četojević, koga smatraju zaslužnim za teniske uspjehe Novaka Đokovića, kritikovo je danas Australiju jer je dva puta poništila vizu srpskom sportisti i privela ga iz tehničkih razloga u vezi sa kovidom, istakavši da je teniser “superzdrav”.

“Apsurdno je da neko ko ima optimalno zdravlje bude prijetnja po zdravlje javnosti”, rekao je agenciji AFP Četojević, Srbin iz BiH koji živi na Kipru.

Četojević je istakao da je odnos prema nevakcinisanom Srbinu nepošten, te upitao kako jedan superzdrav momak može da bude prijetnja po “Australijan open”, naglasišvi da je sve to politika.

Na pitanje da li bi Đokovićeve fizičke sposobnosti bile narušene ukoliko bi se vakcinisao protiv virusa korona, Četojević je odgovorio: “Definitivno.”

On je rekao da ovih dana viđa obične ljude koji su pratili preporuke i vakcinisali se, a sada imaju ozbiljne zdravstvene probleme.

Četojević je rekao da Đoković poštuje samog sebe i da je pametna osoba koja uči iz svojih grešaka, ali i iz dobrih izbora koje pravi. “Kada me je sreo prije 10 godina, život mu se promijenio”, zaključio je Četojević, koji je godinu dana pratio Đokovića na turnirima do 2011. godine, kada je prvi put osvojio Vimbldon i postao svjetski broj jedan.