Čeka odluku suda: Osvanula prva fotografija Đokovića iz Australije FOTO

06.01.2022. | 10:13

Novak Đoković za sada još neće biti deportovan iz Australije, pošto je sud Viktorije zakazao izricanje odluke za ponedjeljak na žalbu koju su njegovi advokati podnijeli nakon što su vlasti Viktorije i Australije “udruženim snagama” zabranili najboljem teniseru svijeta da uđe u zemlju, a potom odlučili i da ga deportuju.

Srpski as je iz Dubaija juče stigao u Australiju, a dočekala ga je neprijatnost na mjestu gdje je radio legendarne stvari i devet puta osvajao Australijan open. To je bio njegov razlog dolaska, imao je medicinsko izuzeće kojim je mogao da uđe u državu uprkos strogim mjerama iste, ali je ipak jedini od tenisera sa tim papirom koji nije pušten u Australiju.

Posljednja nada je žalba Novakovog advokatskog tima, a sud Viktorije je zakazao izricanje presude za ponedjeljak kada će se znati zvaničan ishod. U tamošnjim medijima se pojavila i prva Novakova fotografija sa aerodroma u Melburnu.

Đoković je fotografisan na šalteru granične policije u okviru aerodroma, nakon više sati provedenih u sobi gdje su ga čuvali policajci, nije imao mobilni telefon i druge stvari koje ukazuju na pritvor.

Gotovo osam sati je srpski teniser proveo na aerodromu, onda je odlučeno da će biti deportovan, pa je ipak smješten u hotel u Melburnu kako bi sačekao odluku suda, posljednju šansu da ostane u Australiji i osvoji 21. grend slem trofej te tako postane i zvanično najbolji teniser ikada, prenosi SportBlic.