Bivši trener progovorio o Đokoviću: “Mislio sam koga će prvo da ubije” VIDEO

03.04.2024. | 15:20

Goran Ivanišević je nedavno okončao saradnju sa Novakom Đokovićem, koja je našem asu donijela 12 grend slem titula.

Ipak, njihovom profesionalnom odnosu je došao kraj, pa je prije nekoliko dana Srbin objavio da će u nastavku karijere biti bez Hrvata uz sebe.

Možda i teniska vijest godine do sada došla je nakon niza slabijih rezultata prvog igrača svijeta na početku 2024. Novak je izgubio polufinale Australijan opena od Janika Sinera, zatim je propustio nekoliko turnira, da bi doživio poraz u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu i to od Luke Nardija, 123. tenisera svijeta.

Nedugo nakon toga je došlo do razlaza sa Ivaniševićem, koji je sada dao intervju za Sport klub, u kom je pričao o svojoj saradnji sa najboljim igračem u istoriji tenisa. Između ostalog, Goran je spomenuo i finalni duel sa turnira u Adelejdu 2023. godine, kada je Đoković nakon preokreta savladao Sebastijana Kordu, rezultatom 2:1.

– Kad je u Adelejdu igrao finale sa Kordom. Piči sunce, niti mi šta vidimo, ludilo na terenu, Korda igra nevjerovatno, on gubi set, Korda bolji u tom trenutku, a sve je blizu metar od nas. I pita on nas šta da radi, pa govorim ja, govori Čarli, i u jednom trenutku bio mu je i brat Marko tamo i on pita “Mare, šta da radim?” i Marko ga gleda tri sekunde i kaže “Pronađi unutrašnji mir u sebi”, on se okreće… Ja sam na podu, mislio sam koga će prvo da ubije, mene, Mareta ili Čarlija… Prođe pet minuta, on potpuno preokrene tok meča i dobije taj meč – ispričao je Ivanišević, a prenosi Sportal.