Bavarci se spasili u Ligi šampiona: PSŽ na leđima Embapea protunjao Sosijedadom

06.03.2024. | 07:05

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pobjedom na gostovanju protiv Real Sosijedada sa 2:1, dok je Bajern Minhen isto uradio trijumfom kod kuće protiv Lacija sa 3:0.

Parižani su u Španiju došli s dva gola prednost i već u desetom minutu su imali veliku šansu kada je Kilijan Mbape proigrao Bredlija Brakolu, ali je njegov šut s par metara uspio da odbrani golman domaćeg tima.

Ubrzo nakon toga u 15. minutu Mbape je napravio par driblinga i s vrha šesnaesterca doveo Pari Sen Žermen u vođstvo od 1:0. Imali su i Španci par prilika, ali Parižani su čuvali svoju prednost, a onda nakon jedne kontre Mbape je u 56. minutu postigao još jedan gol za 2:0 i tako riješio sve dileme oko prolaska dalje, piše ”Meridian sport”.

Kasnije je Real Sosijedad postigao gol u 63. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda. Nastavili su sa prijetnjama, i na kraju u 89. minutu su smanjili na 2:1 golom kapitena Mikela Merina, a Parižani su prošli dalje ukupnim rezultatom 4:1.

Lacio je u Minhen došao s golom prednosti i nisu odmah su na startu pokazali da se neće samo braniti. Mateo Genduzi je prvi pokušao, no to je otišlo preko gola.

Uslijedili su brojni napadi domaćeg tima, prvo je dvaput zaprijetio Džamal Musiala, ali je golman Lacija sjajno reagovao. Redale su se šanse Hari Kejn i Erika Dajera, a onda je u 39. minutu Kejn bio na pravom mjestu poslije dodavanja Rafaela Gereira i matirao je Ivana Providela za 1:0.

Samo minut kasnije Musiala je s par metara poslao loptu pored stative i tako propustio šansu da udvostruči prednost svog tima. U sudijskoj nadoknadi Matijas de Liht je dobio loptu nakon kornera, šutirao je i pogodio Tomasa Milera koji je skrenuo loptu u gol za 2:0, piše ”Meridian sport”.

Na startu drugog poluvremena opet je zaprijetio Musiala, no ponovo nije imao sreće jer je to otišlo pored gola. Malo kasnije Gereiro je prošao lijevoj strani i njegov šut je prošao parelelno s golom.

Sve dileme oko toga ko će ići dalje riješio je Kejn drugim golom, nakon što je pokupio odbijenu loptu poslije šuta Liroj Sanea za 3:0. Lako su domaći igrači održali vođstvo i sa 3:0 se plasirali u četvrtfinale.