Alegri pohvalio Srbina: Vlahović raste, živio je sa strepnjom

26.02.2024. | 10:04

Masimilijano Alegri, trener Juventusa, pohvalio je Dušana Vlahovića nakon dva gola i asistencije centarfora “stare dame” u pobjedi nad Frozinoneom (3:2).

Srpski napadač do skoro nije bio konstantan u timu italijanskog stručnjaka, ali se sve promijenilo u 2024. godini.

Vlahović je fudbaler sa najviše golova u njoj (9) i trenutno je drugi na listi strijelaca Serije A (15), a ispred njega je samo Interov Lautaro Martines (20).

Svjestan njegovog napretka je i Alegri.

“Raste. Prije izvjesnog vremena je igrao nervozno i živeo sa strepnjom da li će da postigne gol. Sada je uravnoteženiji, nikada ne napušta igru i to je veoma važno”, rekao je Alegri.

Vlahović je jedna od rijetkih svijetlih tački Juventusa, koji je jedva uspio da stigne do tri boda i još jednom pokazao da će teško ugroziti “nerazure” u šampionskoj trci.

“Dva gola koja se mogu izbjeći, na jednom smo se loše branili. Moramo da se branimo na drugačiji način. Na drugom smo im dozvolili kontranapad, morali smo da budemo lukaviji i da zaustavimo loptu. U posljednjih sedam mečeva primili smo šest golova u prvom poluvremenu”, ističe Alegri i dodaje:

“Ima takvih trenutaka, samo treba da se radi na njima i da se čini ono što smo i ranije praktikovali. U prvom poluvremenu nismo mogli da izbjegnemo njihov pritisak. U drugom smo bili agresivniji i oni su ispali. U tim trenucima morate imati sposobnost da ne primite one golove koje smo primili. Pokušaćemo da to promijenimo. U međuvremenu smo uzeli važne bodove u trci za Ligu šampiona, u posljednje četiri utakmice smo uzeli samo dva boda.”

Juventus je trenutno drugi sa devet bodova zaostatka i utakmicom više od Intera.