Strava! Osuđeni nasilnik optužen da je dječaku uperio pištolj u glavu: “I vas ću sve pobiti”

12.03.2024. | 21:20

Godinu i po zatvora državno odvjetništvo traži za 44-godišnjaka koji je krajem decembra prošle godine u Zagrebu prijetio 17-godišnjem dječaku.

Prema optužnici uperio mu je pištolj u sljepoočnicu rekavši mu da će ga ubiti. Zatim je zaprijetio i njegovim prijateljima.

Sve se dogodilo kraj samoposlužnog aparata u vlasništvu 44-godišnjakove partnerice. On je u večernjim satima čuo da neko trese taj aparat. Približio se grupi dječaka i počeo vikati prema 17-godišnjaku: “Što to radiš! Zašto treseš aparat?”

Dječak uzvraća da mu se čokoladica zaglavila, nakon čega ga 44-godišnjak ponovno pita zašto trese aparat. Kada mu je 17-godišnjak još jednom objasnio da je čokoladica za koju je ubacio novac zapela u ležištu nasilni vlasnik prišao mu je i uhvatio ga jednom rukom za vrat. Drugom rukom uperio mu je revolver u sljepoočnicu i zaprijetio mu: “Ubit ću te, to mi još jednom napravi”.

U idućem trenutku okrenuo se prema ostalim dječacima te zaprijetio i njima: “I vas ću sve ubiti”.

Intervencija policije

Uplašeni 17-godišnjak nazvao je oca, a zatim je cijeli slučaj i prijavio. U svom iskazu opisao je što se te večeri događalo kraj samoposlužnog aparata. Prijavljeni 44-godišnjak sve je negirao.

“Moja partnerica ima autopraonicu u sklopu koje se nalazi ovaj aparat za piće i grickalice. Te sam večeri čuo neko lupanje i pomislio da su opet lopovi jer nam je u više navrata provaljeno u autopraonicu.

Vidio sam 15-ak osoba oko aparata i pitao ih u čemu je problem. Istina je da sam jednog uhvatio za vrat, no nisam imao nikakvo oružje. Bio sam uznemiren jer je na istom mjestu ranije teško pretučena moja žena”, branio se tijekom istrage 44-godišnjak.

Osuđivani nasilnik

Dječak i njegovi prijatelji u svojim su iskazima iznijeli drugačiju verziju. Prema njihovim riječima 44-godišnjak je u 17-godišnjaka uperio oružje.

“Bio sam nakon svega u strahu za svoj život pa sam nazvao oca i policiju”, izjavio je 17-godišnjak.

Tužiteljstvo u optužnici navodi da je 44-godišnjak u to vrijeme bio na prekidu izdržavanja zatvorske kazne na koju je ranije osuđen. U više navrata već je bio kažnjavan, pa je tužiteljstvo zatražilo da mu se sada odredi i istražni zatvor.