Skočili u smrt nakon što su ubili svoju djecu: Pronađeni lijekovi i alkohol u tijelima monstruoznog para

18.04.2024. | 10:06

Lav P.S. (25) i njegova dvije godine mlađa supruga Martina P.S. imali su alkohola u organizmu kada su skočili sa solitera u Novom Sadu a nakon što su ubili svoja dva sina, pišu Novosti.

Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje, proizilazi da je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lijekova protiv bolova, povišene tjelesne temperature i kašlja, kao i njihovih metabolita.

To za Novosti navode u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, i dodaju da iz dostavljenih zapisnika o obdukciji tijela L.P.S. i M.P.S., proizilazi da su oboje preminuli zbog povreda koje su zadobili usljed pada sa visine.

Bračni par je 1. marta uveče skočivši sa solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman 2, izvršio samoubistvo. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine.

Kako su vlastitoj djeci uzeli živote

Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza tijela dvojice dječaka, pokazali su da je u tijelima mališana bilo i etanola koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticidi.

Prvi toksikološki rezultati su pokazali da u tijelima djece postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li je smrt djece prouzrokovana slučajno ili namjerno.

“Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još vještači koliki je procenat nađen u tijelima i koliko je mogao štete da nanese djeci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana“, saznaje se od izvora upoznatog iz istrage koja je još uvijek u toku.

Ono što se za sada sigurno zna da djeca nisu preminula usljed nasilne smrti i da u ovom zločinu nije učestvovala treća osoba, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali djecu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na tijelima djece u kući u Petrovaradinu, gdje je par živio, nije bilo vidljivih povreda, niti krvi, a na stolu je, prema nezvaničnim saznanjima pronađena flaša sa nekom supstancom.

Zajedno skočili sa 17. sprata solitera na Limanu

Martina i Lav su, držeći se za ruke, zajedno skočili sa 17. sprata solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman, a nakon što je utvrđen njihov identitet, sutradan, 2. marta, u kući u Petrovaradinu gdje su živjeli kao podstanari pronađena su beživotna tijela njihovih dvojice sinova.

U kući su pronađeni određeni egipatski simboli, a na stolu papir sa molitvom satani, pa se utvrđuje da li je riječ o okultizmu i da li su eventualno pripadali nekom religijskom kultu. Istraga se vodi i u tom pravcu.