“Bojim se najgoreg”: Advokat otkrio kolika je minimalna kazna koju mogu dobiti ubice Danke

18.04.2024. | 09:18

Potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u 13. dan, a policija nastavlja da pretražuje Banjsko polje i okolna sela, ali nažalost, pomaka još nema.

Do sada je izvještačeno 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP “Vodovod” za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, u narednim danima će biti izvještačeno još 100 tragova iz automobila. Dragijević je priznao zločin, dok se Janković za sada brani ćutanjem. Oni su juče ispitani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Advokat Toma Fila govorio o jačini kazni koju mogu dobiti osumnjičeni za ubistvo.

Kada je riječ o Dragijeviću koji je priznao zločin, Fila ističe da, ukoliko se utvrdi da je lično on zadavio djevojčicu, bez premca treba da dobije maksimalnu kaznu. Međutim, kada je u pitanju Janković, koji se do sada nije izjasnio, postoji nekoliko varijanti.

Na pitanje, da li bi Janković mogao da “izvuče manju kaznu” tako što bi direktno optužio Dragijevića za ubistvo, progovorio o detaljima koji se tiču slučaja, ili pak otkrio gdje se nalazi tijelo devojčice, Fila je bio izričit:

“Ako se utvrdi presudom, da je suvozač ubio dijete, dobiće maksimalnu kaznu. Doživotna robija bez ikakvih dilema. Ali, ako Janković, koji za sada ćuti, riješi da kaže nešto, otkrije neki detalj, i sklopi nekakvu nagodbu, on može da dobije od 40 do 20 godina robije. To je jedino što može… Ispod 20 ne može”, rekao je Fila.

Dakle, sve zavisi od važnosti informacije, kao i nagodbe sa tužiocem, napomenuo je Fila, osvrćući se na pređašnje slučajeve na kojima je radio.

Na pitanje, šta bi u ovom trenutku bilo značajno za istražioce kao i sud, Fila kaže:

“Najvažnije je da se utvrdi gdje je leš, jer bi tada sve bilo lakše. Takođe, i da podrobnije objasni kako se sve desilo, zašto nema leša… Dakle, bilo kakvo značajno objašnjenje u skladu sa dokazima”, naveo je Fila.

Na pitanje zašto i dalje ne žele da otkriju gdje je tijelo djevojčice, Fila je rekao:

“Bojim se najgoreg, da je tijelo raskomadano, odnosno, oskrnavljeno, da ne koristim tako grubu riječ”, rekao je advokat, prenosi Republika.