SDSS upozorila: Mržnja protiv pripadnika srpske zajednice ne jenjava

03.04.2024. | 20:45

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) upozorila je na poruke mržnje protiv pripadnika srpske zajednice u predizbornoj kampanji u Hrvatskoj u kojoj proustaški vandali uništavaju plakate “Hrvatska treba Srbe”.

Iz ove stranke ističu kako svakodnevno dobijaju informacije o sistematskom uništavanju njihovih predzbornih plakata “Hrvatska treba Srbe” širom Hrvatske, te ističu da se ljudima ulazi u dvorišta da bi se došlo do reklamnih panoa.

“Uništavaju se i same nosive konstrukcije na kojima se nalaze plakati. Gotovo da nema te prepreke koja će zaustaviti divljanje i mržnju prema Srbima”, ističu iz SDSS-a.

Kako napominju, monstruozne poruke govora mržnje protiv pripadnika srpske zajednice osvanule su na SDSS-ovim plakatima na zadarskom području, kao i u Zagreb, Šibeniku, Karlovcu, Osijeku i drugim mjestima.

“Iz dana u dan redaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate. Ovo nije samo napad na našu kampanju, već i na demokratske procese i slobodu izražavanja. Osuđujemo takvo nedopustivo ponašanje”, istakli su iz SDSS-a.

Stranka je pozvala sve građane da se uzdrže od takvih postupaka bez obzira o kojoj političkoj opciji se radilo, te da se zajedno zauzmu za kulturu suživota i poštovanja demokratskih vrijednosti.

SDSS ističe da će nastaviti da se bori za svoja prava i interese svih građana, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost, navodi se u saopštenju koje je objavilo Srpsko narodno vijeće.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 17. aprila i to će prvi put biti da birači glasaju u srijedu.

Oznake: Hrvatska, Mržnja, SDSS, Srbi