Optužnica protiv pijanog nasilnika: Vrijeđao pa brutalno pretukao svoju vanbračnu suprugu

27.02.2024. | 17:42

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. zbog sumnje da je 6. februara na Novom Beogradu, pod uticajem alkohola, najprije vrijeđao oštećenu – svoju vanbračnu suprugu te ju je brutalno pretukao.

Kako se navodi on je suprugu udarao otvorenom šakom u predjelu lica, zatvorenom šakom u predjelu lijevog ramena i nogom po nogama.

–A zatim ju je nogom šutnuo u predjelu trtice, te je oštećena od siline udara pala na pod te je zadobila tešku tjelesnu povredu u vidu nagnječenja mekih tkiva poglavine, mekih tkiva oba ramena, traumatsko oštećenje gornje usne na unutrašnjoj strani usne duplje, nagnječenje mekih tkiva u predjelu lijeve lopatice kao i prelom trtične kosti čime je izvršio krivično djelo nasilje u porodici iz odredbe člana 194 stav tri u vezi stava 1 Krivičnog zakonika – saopšteno je iz Tužilaštva, piše Blic.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da sud okrivljenom produži pritvor s obzirom da je isti ranije osuđivan i to između ostalog i zbog izvršenja krivičnih djela sa elementima nasilja da okrivljeni sa oštećenom živi u istom porodičnom domaćinstvu kao i da je krivično djelo izvršio pod uticajem alkohola, te je predložilo i sudu da nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenog oglasi krivim kao i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest godina i tri mjeseca kao i da mu izrekne meru Obaveznog liječenja alkoholičara iz odredbe člana 84 Krivičnog zakonika.